V dnešním článku Vám vysvětlíme jak nastavit přijímač uClan pro online aktualizaci z našeho serveru a jak můžete aktualizovat FW online přes internetové připojení.

Jedná se o přijímače:

uClan DENYS H.265 EU

uClan DENYS2

uClan DENYS H.265 PRO COMBO PLUS EU

uClan Ustym 4K S2 OTT+ COMBO

uClan Ustym 4K PRO (s OS DEFINE)

Postup nastavení přijímače pro aktualizaci FW z našeho serveru (nastavuje se po nahrání nového originál FW, nebo po provedení resetu přijímače do továrního nastavení!)

  1. Vejděte do menu / nastavení / Aktualizace softwaru
  2. Při najetí do této položky od Vás přijímač bude požadovat PIN (default je 0000) pokud jste změnili PIN v nastavení rodičovského zámku, tak zadejte ten Váš.
  3. Nadejde šipkami na ovladači na položku URL a stlačte OK
  4. Následně se Vám zobrazí klávesnice kde zadáte URL adresu našeho serveru ve znění: http://up.uclan.sk  a uložíte ho potvrzením volby uložit na virtuální klávesnici. (poznámka: pokud by se vám zobrazila klávesnice s azbukou tak si ji přepnete stiskem žlutého tlačítka na ovladači)

Postup online aktualizace FW přes internetovou síť

  1. Vejděte do menu / nastavení / Aktualizace softwaru, nadejde na položku Aktualizovat přes internet a stiskněte tlačítko OK na dálkovém ovladači. Následně se Vám načte seznam dostupných FW na aktualizačním serveru.
  2. Ze seznamu si vyberete nejnovější verzi originál (nenakonfigurovaný) FW nebo nakonfigurovanou zálohu, která má v sobě potřebné nastavení FW, KODI, seznam programů Skylink, IPTV a pod. Nakonfigurována záloha to má v seznamu FW označeny v popisu FW, čistý originál FW má v popisu pouze model přijímače a číslo verze FW. Po výběru FW ho potvrdíte tlačítkem OK na dálkovém ovladači.
  3. Přijímač FW stáhne, nainstaluje a sám se po aktualizaci restartuje a nabootuje s novým FW. Aktualizaci nepřerušujte!